Семејства птици

Црноглавиот меур е вид птици пасери од семејството Тимелијада, единствениот од истиот род

Pin
Send
Share
Send
Send


Купете ја оваа слика за само $1 со нашиот флексибилен план Земи

Информации за употреба

Фотографијата „Црноглав булбул (Pycnonotus atriceps) во Борнео, Малезија“ може да се користи за лични и комерцијални цели во согласност со условите на купената лиценца без кралски права. Сликата е достапна за преземање со висок квалитет со резолуција до 5184x3456.

  • Земјата: Јапонија
  • Локација: Надвор
  • Ориентација на слика: Хоризонтално
  • Сезона: Пролет
  • Време на денот: Ден
#
  • За акции на фотографии
  • Нашите планови и цени
  • Деловни решенија
  • Depositphotos Блог
  • Програма за упатување
  • придружна програма
  • Програма API
  • Отворени работни места
  • Нови слики
  • Бесплатни слики
  • Регистрација на добавувач
  • Продавајте акции на акции
  • Англиски
  • Дојч
  • Француски
  • Еспањол
  • Руски
  • Италијано
  • Португалски јазик
  • Полски
  • Nederlands
  • 日本語
  • Чески
  • Свенска
  • 中文
  • Туркче
  • Еспањол (Мексико)
  • Македонски
  • 한국어
  • Португалски (Бразил)
  • Маѓарскиот
  • Украински
  • Бахаса Индонезија
  • ไทย
  • Норск
  • Дански
  • Суоми
Информации
  • Најчесто поставувани прашања
  • Сите документи
  • Птица во лет - Фото списание
Контакти
    +7-495-283-98-24
  • Разговор во живо
  • Контактирајте не
  • Осврти за Depositphotos
Прочитајте не
  • Фејсбук
  • Твитер
  • В.К.
Достапно во Достапно во

© 2009-2021 година. Depositphotos корпорација, САД. Сите права се задржани.

Меурче од црна точка

Црноглавиот меур е вид птици пасерини од семејството Тимелијада, единствениот од истиот род. Пронајден во Западна Индија и шумите на Шри Ланка. Тие се ситни птици со костен-кафеава боја со темна боја на горниот дел од телото.

Црноглавите меурчиња достигнуваат должина од 13 см, вклучувајќи ја и опашката. Горниот дел од опашката е кафеав, долниот дел е бел. Ирисот на окото е бледо жолт.

Сезоната на размножување трае од мај до јули. Црноглавите меурчиња ги градат своите гнезда ниско во грмушките. Гнездото е обично бамбус. Во спојката обично има две јајца.

Pin
Send
Share
Send
Send