Семејства птици

Факти за црна буковец (Haematopus bachmani)

Pin
Send
Share
Send
Send


Црниот буковец, научно име Haematopus bachmani е видливо црно пилешко откриено на крајбрежјето на западна Северна Америка. Се движи од Алеутските Острови на Алјаска до крајбрежјето на полуостровот Баја Калифорнија. Оваа статија ќе дискутира за црниот остригичар.

Црн остригичар

Црната буковец е единствениот консултант на домаќинството на остриги (Haematopodidae) во најголем дел од неговите разлики, едвај се преклопува со американскиот остригарец (H. palliatus) на брегот на Баја Калифорнија.

Внатре во себе, тој е претежно познат како црн остригичар, иако овој наслов може да се користи регионално за црнообразен остригир и за африкански остригичар.

Неговиот научен наслов е изведен од Johnон Jamesејмс Аудобон од оној на неговиот другар Johnон Бахман.

Местото што се распаѓа на Тихиот океан кон карпестите крајбрежја, парови од тие огромни црни птици демнат на карпите и се затвораат покрај становите.

Ако се вознемирени, тие летаат со силни, ringвонечки свирки, едноставно слушнати над звукот на брановите. Нивните различни се протегаат од Алјаска до Баја, сепак црните остригичари се оскудни покрај брегот на јужна Калифорнија, местото на брегот генерално е песочно, не е карпесто.

Иако видот едноставно не се смета за загрозен, мерењето на неговиот светски жител се проценува помеѓу 8.900-11.000 луѓе.

Црниот буковец е вид на прекумерна загриженост за зачувување низ сите свои разлики (Планови за зачувување на птиците на брегот на САД, Канада, Алјаска и Северен и Јужен Пацифик), вид индикатор за клучни споеви покрај брегот на северниот дел на Пацификот, вид индикатор за управување во рамките на Државата шума Чугач и американската служба за риби и диви животни се фокусни видови за движење за приоритет.

Хранење црна буковец

Сточна храна, главно близу до плимата и осеката, одмарајќи при прекумерна плима. Кога се храни со кревети од школки, таа понекогаш ја отстранува школката од нејзината обвивка и ја остава школката на место.

Птиците имаат две стратегии за отворање на лушпите на бивалвите. Во сингл, откривајќи школка со едвај отворена лушпа, остригата брзо ја удира својата фактура во отворот, исекувајќи ги мускулните ткива, по што се чисти содржината. Во рамките на различните техники, пилешкото само чекан на лушпата за да го прекине отворено.

Опис

Црниот буковец е голема, целосно црна крајбрежна птица, со продолжена (9 см) живописна црвена фактура и розови нозе. Има живописен жолт ирис и црвено-прстен за очи. Неговиот пердув варира едвај од север до југ, што е потемен дополнителен север.

Однесување

Црниот остригисер е ограничен во различните, во никој случај залутан отстранет од бреговите, особено во корист на карпестите крајбрежја. Беше навремено дека ова пилешко месо се гледа целосно на крајбрежните терени кои имаат некои потивки елиеми, слично на заштитените области со бродови.

Црниот буковец бара храна во рамките на интердидалната зона, хранејќи се со морски без'рбетници, значително мекотели слични на школки, лимци и хитони. Additionе земе дополнително ракови, изоподи и штали.

Црниот лов на остриги лови покрај интердидалниот простор, обидувајќи се да најде оброци визуелно, обично во близина на работ на водата треба да лета колку што се чува подалеку од сурфање. Ја користи својата робусна фактура за да ги оддаде оброците и да ги отвори лушпите.
Црниот буковец е територијално пиле во текот на сезоната на гнездење, брани простор за потрага и гнездење на една територија.

Некои парови црна буковец се снимени како колективно престојуваат неколку години. Гнездата се мали чинии или вдлабнатини во близина на брегот за време на кои се фрлаат мали камчиња и фрагменти од школки со странично или назад трепкање на фактурата.


На ова гнездо се поставуваат околу 2 до три јајца, овие се многу мачни и дури може да преживеат потонати од прекумерна плима или многу прекумерни опсези на вода. Инкубацијата на црниот буковец трае околу 26-28 дена.

Пилињата се во можност да го напуштат гнездото и во иднина и можат да се чуваат на територијата многу долго по полетувањето (40 дена).

Возрасните малолетници ќе се задржат на територијата до следната сезоната на размножување. Ако таткото и мама мигрираат, тогашните пилиња ќе мигрираат заедно со нив; ова се случува екстра типично на северот од варира.

Јајцата црна буковец

2-3, вообичаено 1. Бледо светло до маслинка забележано и испишано со кафеава и црна боја. Инкубацијата ја вршат секој татко и мајка, 24-29 дена.

Помлад: Дауни помлад од црниот буковец останува на почетокот да се гнезди; тато и мама наизменично ја чуваат помладата и одат да добиваат оброци за нив, шетаат наназад и напред за да ги затворат со меѓуинтензивна зона.

Постарите пилиња ги набудуваат татко им и мама во местата каде се хранат и таму се хранат од нив. Помладиот може да лета на возраст од 5 недели или постара; започнете да фаќате неколку свои оброци, но сепак, се хранат од тато и мама некое време потоа.

Помлад

Дауни помладите на почетокот остануваат близу до гнездото; тато и мама наизменично ја чуваат помладата и одат да добиваат оброци за нив, шетаат наназад и напред за да ги затворат со меѓуинтензивна зона.

Постарите пилиња ги набудуваат татко им и мама во местата каде се хранат и таму се хранат од нив.

Помладиот може да лета на возраст од 5 недели или постара; започнете да фаќате неколку свои оброци, но сепак, се хранат од тато и мама некое време потоа.

План за намалување на телесната тежина

Главно, школки, лигавчиња, различни школки. Планот за намалување на телесната тежина варира од место и сезона, сепак, се храни целосно со школки на местото каде што се обилни; дополнително лимити, свилки, ежови, ракови, морски црви, ларви од бубачки.

Помладите птици, новопристрасни, на почетокот можеа да јадат помалку школки, можеби немајќи ја можноста да ги отворат.
Црниот буковец јаде доста морски животни без'рбетници заедно со школки, шмизли и лигави. Без оглед на нејзината титула, тој не јаде често остриги!

Црниот буковец особено сака да јаде суштества што се држат до карпите под плимата. Често се хранат при мала плима и се одмораат при прекумерна плима.
Главниот план за губење на тежината на остригичарот ретко вклучува остриги во Велика Британија! Тие претежно јадат бивалви, заедно со лешници и школки.

Со оглед на нивното потпирање на школки, се смета дека претходно паѓањата во домовите може да се поврзат со бизнисот со школки што го намалува количеството плен што може да се добие.
Луѓето имаат две најистакнати стратегии за справување со нивниот проблематичен плен на Црниот остригичар.

Некои, кои имаат пократки, тапи исплати, се специјализирани за удирање на плен покрај школка. Другите, со подолги, поинтензивни плаќања, ги наградуваат 2-те школки настрана.
Ловците на остриги се населуваат на морските крајбрежја, претпочитајќи карпести крајбрежја. Тие ги прават своите гнезда над прекумерната линија на плимата и осеката на крајбрежни карпи, карпести брегови и морски крајбрежја од песок / чакал.

Секојдневниот сад за гнездо е мал очај во талогот што содржи карпести снегулки, камчиња и фрагменти од школки. Habitивеалиштето за потрага по храна е примарно чаршав или крајбрежен морски брег, каде пленот е многу.

Ловците на остриги се хранат со доста меѓуродични без'рбетници заедно со школки, лигави, хитони, ракови, штали и различни мали суштества. Наспроти тоа што имплицира нивната титула, тие не се хранат со остриги.

Вгнездени

Може да се пари цело време. Скоро цело време се гнезди на островите. Паровите понекогаш бранат територија за размножување, на која има зголемен простор за гнездење на црниот буковец, убаво над прекумерната плима и соседниот простор за хранење со кревети од школки или различни набавки за оброци.

Веб-страницата „Гнездо“ е на подот убаво над осеката, на чакал, тревлив простор или очај во карпа. Гнездото (конструирано од секој пол) е мало гребење, со ретка постава на камчиња, предмети од школка.

Habивеалиште

Карпести брегови, морски островчиња. Откриени во какви било сезони покрај карпести крајбрежја, особено на малите оф-острови, местата каде предаторите се помалку; избира области со изобилство школки и различен морски живот.

Во зима, дополнително генерално откриени на летни плочи во близина на карпестите крајбрежја, сепак, се користат летни плочи многу помалку во лето.
Во текот на целата зима, ловците на остриги се многу пилешко плимско устие и карпести брегови.

Во текот на сезоната на размножување, сепак, тие честопати се откриваат многу дополнителни во внатрешноста на копното, поради популациите што се префрлаат покрај линеарните водни патишта.

Во Абердин и во различни шкотски градови, дури е признаено дека се гнездат на покривите!

Причини за опаѓање

Црните остриги се исклучително слаби до чисти и човечки нарушувања.

Главните закани опфаќаат предација на јајца и помлади од домашни и не-домородни предатори; раст на крајбрежјето; човечко нарушување (на пример, предизвикано напуштање на гнездото, газење на гнездото); садови се будат, особено откако ќе се совпаднат со прекумерна плима и осека; контаминација на брегот слична на истурање на нафта (што доведува до секоја директна смртност и коси резултати слични на попуст во достапноста на оброците или висок квалитет); и светски локални временски промени, со резултатски резултати во исхраната и / или гнездење на средствата.

Недостасуваат податоци за загадувачите и опсегот на загадувачи на регионално ниво, а начинот на кој тие би имале влијание врз здравјето, особено во или близу до крајно развиените области низ целиот вид, се разликува.

Конзервација стои

И покрај тоа, широко распространето покрај Пацифичкиот брег, неколку во некои области. Подложни на резултати од излевање на нафта и различно загадување на воздухот во зоната меѓу заедниците.

Покрај тоа, многу слаб до нарушување на веб-страниците за гнездење, поврзани со црна буковка.

Pin
Send
Share
Send
Send